Aktuális hírek

Az első benyomás - avagy az iroda előbb „kommunikál” mint a HR-es
A munkáltatói márka fontos tényezője a munkakörnyezet, legyen szó akár toborzásról vagy megtartásról. (Ami, ha jobban belegondolunk nem meglepő, hiszen napunk aktív időszakának jelentős részét munkahelyünkön töltjük, így nem mindegy, hogy milyen körülmények között telik el ez az idő.) A munkaerőhiány és a fiatalabb generációk igényeinek egyre hangsúlyosabb megjelenése a munkaerőpiacon a munkáltatókat is rákényszeríti, hogy foglalkozzanak ezen a területen is a dolgozói igényekkel. Erre bátorítja őket Az Év Irodája Verseny is, ahol nem csak a külsőségek, hanem a munkavállalók bevonása az irodai környezet kialakításába, a funkció és a design harmóniája is döntő szempont. A HR Portál cikkén keresztül betekintést nyerhetünk a modern irodai környezet, irodai hangulat kialakításának fontosságába.
tovább
A Felmondási idő
A felmondási idő a jelenlegi Munkatörvénykönyv 68. paragrafusának első bekezdése szerint a felmondás bejelentése utáni napon kezdődik, ezért fontos, hogy a bejelentés jól legyen dokumentálva. A felmondási idő hossza nagy jelentőséggel bír például a dolgozó elhelyezkedése, a megüresedett álláshely betöltése, továbbá a volt munkaadó bejelentési, igazolási, bérfizetési kötelezettségeinek megtétele szempontjából is.
tovább
Magyar tulajdonú nagyvállalatnál dolgozna a magyar
Nehezebb ma a munka, mint régen? Milyen gyakori a munkahely váltás? Jobban megbecsülik az alkalmazottakat a cégek? Többek között ezekre a kérdésekre keres választ a Work Force munkaerőkölcsönző- és közvetítő cég, kifejezetten az elmúlt 15 év változásaira fókuszálva - írják sajtóközleményükben.
tovább
Nem várt helyről döntöttek a toborzás jövőjéről
Mi a közös bennük: kamionsofőr, bolti eladó, telefonos ügyfélszolgálatos? Mind a három szakma éveken belül meg fog szűnni a robotok fejlődésével. Senki nem hitte volna, de a recruiterek még a kasszások előtt elveszthetik a munkájukat.
tovább
Így éptítsd magad, avagy élet a felmondás után: 1. rész.
A HR Portál sorozatában az új állás megtalálásáig tartó lépcsőket, jó gyakorlatokat, titkos fogásokat járják körül outplacement-tanácsadó segítségével.
tovább
Így kezdj bele a tervezésbe, avagy élet a felmondás után: 2. rész
A HR Portál sorozatában az új állás megtalálásáig tartó lépcsőket, jó gyakorlatokat, titkos fogásokat járják körül outplacement-tanácsadó segítségével. Az első részben az első sokk kezeléséhez és a fair elköszönéshez nyújtottak segítséget, most a tervezés szakaszát vették górcső alá.
tovább
Így dolgozz a céljaidon, avagy élet a felmondás után: 3. rész.
A HR Portál sorozatában az új állás megtalálásáig tartó lépcsőket, jó gyakorlatokat, titkos fogásokat járják körül outplacement-tanácsadó segítségével. Az első részben a felmondás feldolgozását a másodikban a tervezés elkezdését járták körül. Most a célok/tervek megvalósításának elkezdéséről ad tanácsot egy outplacement-tanácsadó és megosztanak egy példát is, hogyan megy az ouplacement a gyakorlatban.
tovább